Nadir bir kara ay güneş tutulması, Güney Amerika üzerinde güneşten bir ısırık alır

Güney Yarımküre’nin bazı bölgelerindeki gökyüzü gözlemcileri, bugün yılın ilk parçalı tutulmasına maruz kaldılar.

bu 30 Nisan’da parçalı güneş tutulması2022’de meydana gelen iki olaydan biri, Güney Amerika, Antarktika, Pasifik Okyanusu ve Atlantik Okyanusu’nu süpürdü. bu Güneş tutulması Antarktika kıyılarına yakın uzak güneydoğu Pasifik’te saat 14:45 EDT (1845 GMT)’de başladı. Dört saatten az sürdü ve Güney Atlantik üzerinde 18:37 EDT’de (2237 GMT) sona erdi. TimeandDate.comBirçok gözlemciye göre güneş batıyor ve hala parçalı bir tutulma.

READ  Uzak dünyaların derinliklerinde ne olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.